Skip links

Duvar Kağıdı Nasıl Uygulanır?

Evinize renk katmak ya da eski görünen duvarlarınızı yenilemek istiyorsanız daha fazla beklemeyin ve evinizi yepyeni bir imaj kazandırmak için harekete geçin! Eğer boya yapmak yerine duvar kağıtları ile evinize farklılık katmak istiyorsanız tam yerindesiniz! Bu yazımızda “Duvar kağıdı nasıl yapılır?” sorusuna cevap vermenin yanı sıra uygulama öncesinde dikkat etmeniz ve yapmanız gerekenleri de anlatacağız.

Duvar Kağıdı Uygulamasından Önce Yapılması Gerekenler

Odanızın dekorasyonunu tamamlayacak, aylarca belki de yıllarca alana renk katacak bir üründen bahsediyoruz. Duvar kağıdı modelini seçtikten sonra uygulamayı sağlıklı bir şekilde yapmak bu nedenle çok önemli. Peki, duvar kağıdı yapıştırmadan önce yapılması gerekenler nelerdir?

  • İster hazırlık ister uygulama aşamasında olun, oluşabilecek zararlara karşı zemini korumalısınız. Bunun için kullanımı oldukça pratik olan bantlı maskeleme örtüsü size yardımcı olabilir. Zemini koruduktan sonra duvarı uygulamaya hazırlayabilirsiniz.
  • Eğer duvarda bir duvar kağıdı bulunuyorsa öncelikle onu sökmelisiniz. Bu aşamada elbette ki “Duvar kağıdı nasıl çıkar?” sorusunun cevabını bilmeniz ve o doğrultuda uygulama yapmanız gerekiyor. Hiç merak etmeyin; hemen aşağıda duvar kağıdı sökme ve evde duvar kağıdı değiştirme hakkında detaylı bilgiyi verdik.

Duvar Kağıdı Nasıl Sökülür?

  • Var olan duvar kağıdını sökmek için bir duvar kağıdı sökücü sıvıdan yardım almalısınız. Sıcak su ile karıştırdığınız bu özel sıvıyı duvar kağıdının üzerine fırça yardımıyla sürmeli ve bir süre beklemelisiniz.
  • Bu süre içinde sıvı, duvar kağıdının alt kısmına ulaşacak ve duvar kağıdı yapıştırıcısının etkisini yok edecektir. Ardından duvar kağıdını alt köşeden sökmeye başlayabilirsiniz.
  • Duvar kağıtlarını söktükten sonra duvarlarınızda küçük kağıt kalıntıları varsa bir sünger ve duvar kağıdı sökücü sıvı yardımıyla bu alanları ovmalı ve kalıntıları çıkarmalısınız.
  • Duvardaki çatlak ya da onarılması gereken noktalara bir spatula ile macun/alçı sürmelisiniz.
  • Macun kuruduktan sonra zımparalama işlemi yaparak duvarlarınızı pürüzsüz bir hale getirebilir, ardından hafif nemli bir bezle silebilirsiniz.

Duvarları Renklendirmek İçin İhtiyacınız Olan Malzemeler

Kusursuz bir duvar kağıdı uygulaması yapmak, gerekli malzemelerin eksiksiz olması ile mümkün! Duvar kağıdı kaplamak için gerekli malzemeler nelermiş, bakalım…

Ana Ürün

  • Duvar kağıdı

Projenin Tamamlanması İçin Gereken Ürünler

  • Duvar kağıdı yapıştırıcısı
  • Birleştirme yeri yapıştırıcısı
  • Koruyucu örtü

Takım Çantanızda Olması Gerekenler

  • Maket bıçağı
  • Metre
  • 3 numaralı fırça
  • Makas
  • Silikon spatula
  • Sünger

Odanızı Yenileme Vakti: Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır?

Amacınız tüm duvarlarınızı kağıtla kaplamak ya da sadece bir duvarınızı son yıllarda oldukça popüler olan taş desenli duvar kağıdı ya da 3 boyutlu duvar kağıtları ile renklendirmek olabilir. Hiç fark etmez, izleyeceğiniz adımlar aynı… Şimdi, duvar kağıdı uygulamasının püf noktalarını ve izlemeniz gereken adımları paylaşalım.

  1. Koruyucu örtüyü zemine sererek uygulamaya başlamalısınız. Bu sayede duvar kağıdı yapıştırma işlemi sırasında zeminde oluşması muhtemel zararları engellemiş olursunuz.
  2. Uygulama yapacağınız duvarı metre ile ölçmelisiniz. Ardından duvar kağıdını bu ölçüden 3 cm daha uzun olacak şekilde maket bıçağı veya makas ile kesebilirsiniz.
  3. “Duvar kağıdı ne ile yapıştırılır?” sorusunun cevabı olan duvar kağıdı yapıştırıcısını fırça yardımı ile kağıdın arka kısmına tamamen uygulamalı ve kağıdın yapıştırıcıyı iyice emmesi için bir süre beklemelisiniz. Yani “Duvar kağıdı yapıştırıcısı duvara mı, kağıda mı uygulanır?” sorusunun yanıtı, kağıttır.
  4. Yapıştırıcının iyice emildiğine emin olduktan sonra duvar kağıdını, yukarıdan aşağıya doğru yapıştırabilirsiniz.
  5. Ardından süngeri duvar kağıdının üzerinde yatay bir şekilde hareket ettirmeli ve duvar kağıdının altında kalmış olabilecek havayı yok etmelisiniz.
  6. Yaptığınız tüm işlemleri, duvara yapıştırdığınız bütün duvar kağıtları için uygulamalısınız.
  7. Sonrasında duvar kağıdı birleşme yeri yapıştırıcısını uygun alanlara uygulamalısınız.
  8. Uygulamayı bitirdikten sonra detaylara geçebilirsiniz. Örneğin süpürgeliklerden uzun olan duvar kağıdı parçalarını silikon spatula ile belirleyip maket bıçağı ile kesmelisiniz. Eğer uygulama yaptığınız duvarlarda priz ya da elektrik anahtarı varsa duvar kağıdını alandan küçük bir şekilde kesmeli ve birkaç cm’lik fazlalığı anahtarın altına yerleştirmelisiniz. Bu aşamada anahtarı veya prizi söküp geri takmanız gerektiğini hatırlatalım.
  9. Son olarak koruyucu örtüyü zeminden kaldırabilirsiniz. Yerleştirme sırasında mobilyalarınızın, uygulama yaptığınız duvar ile temas etmemesine dikkat etmelisiniz. Çünkü uygulama yapılan duvar henüz kurumamış olabilir ve kuruma süresi 24 saati bile bulabilir. Eğer duvarda ıslak ya da nemli bir görünüm yoksa duvar kağıdının kurumuş olduğu sonucunu çıkarabilirsiniz.